Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok

30.11.2010, Strasbourg

Svet Evrope in italijansko ministrstvo za enake možnosti sta 29. novembra v Rimu predstavila novo evropsko kampanjo za promocijo potrebnih ukrepov v boju proti vsem oblikam spolnega nasilja nad otroki.

Spolno nasilje se dogaja veliko bolj pogosto, kot mislimo. Predvideva se, da je vsak peti otrok v Evropi žrtev spolne zlorabe. V 70 do 85 % primerov otroci poznajo svojega napadalca. V 90 % primerov spolni napadi niso prijavljeni.

"Preventiva, pregon, zaščita: dejavnosti Sveta Evrope ciljajo k odpravi tveganj za otroke pred vsemi oblikami spolnega izkoriščanja in spolnih zlorab," je poudarila Maud de Boer-Buquicchio.


Kampanja bo ozaveščala otroke, starše, učitelje in ostale posameznike, ki delajo z otroki, o tem, kako velik je ta problem, predvsem pa o tem, kako lahko spolne zlorabe preprečijo in jih prijavijo.  

Cilj kampanje je prav tako ratifikacija in uresničevanje Konvencije Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, ki so jo sprejele države članice za bolj učinkovito preprečevanje spolnih napadov na otroke, preganjanje storilcev in zaščito žrtev.

Več

Nagovor Gael, 20-letne žrtve spolne zlorabe

Govor Maud de Boer-Buquicchio, namestnice generalnega sekretarja Sveta Evrope 

TV spot »Pravilo spodnjega perila«

Spletna stran kampanje

Glejte tudi

Vse novice